Minä olenelinikäinen opiskelija moniosaaja  innostuva ideoitsija ihminen ihmisille

Opiskelutöitäni

Oppimispäiväkirja: Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä (OpettajaTV, 2010)

Kasvatustieteen gradu (pdf)

Graafinen suunnittelu  -kurssin harjoitustyö (2002, pdf)

Elinikäinen opiskelija

Olen aina pitänyt opiskelusta; niin uuden oppimisesta kuin vanhojen asioiden mieleenpalauttamisestakin. Opiskelua voi pitää minun harrastuksena. Loppuelämän ammatiksenikin sen miellään ottaisin, jos siitä vain joku maksaisi... :) Kerron tässä tiivistetysti opiskeluhistoriastani.

Kirjoitettuani ylioppilaaksi Helsingin yhteislyseon lukiosta  keväällä 1996 hain opiskelemaan useisiin paikkoihin, koska olin monesta asiasta kiinnostunut jo silloin. Tästä kertoivat myös lukion kurssivalintani. 

Syksyllä 1996 päädyin aloittamaan opinnot Teknillisessä korkeakoulussa Otaniemessä. Kuuluin IK:n -kiltaan, mutta opiskelin lähinnä tuotantotalouden ja tietotekniikan osaston kursseja. Yhteensä opintoviikkoja TKK:lta kertyi reilut 60 ja siinä taitanee ne pysyä...

Syksyllä 1998 vaihdoin teekkarista humanistiksi tai tarkemmin kasvatustieteilijäksi ja aloin opiskella luokanopettajaksi Oulun yliopiston OKL:ssä teknologiapainotteisella linjalla.

Sivuaineena opiskelin koulutusteknologiaa ja tekstiilityötä omassa tiedekunnassamme sekä tietojenkäsittelytiedettä ja matematiikkaa luonnontieteiden tiedekunnassa.

Valmistuin Kasvatustieteen maisteriksi tammikuussa 2003, jonka jälkeen olen jatkanut pikkuhiljaa työn ohessa opintojani Tietojenkäsittelytieteiden laitoksella, jonne sain pääaineopiskelijan opinto-oikeuden syskyllä 2001. Vuodesta 2008 lähtien yliopisto-opinnot ovat  olleet byrokratian takia toistaiseksi kokonaan hyllyllä.

Vuonna 2010 aktivoin ajatuksiani YLE:n OpettajaTV:n järjestämällä ”Sosiaalinen median oppimisen ja opetuksen välineenä” –kurssilla. Oppimispäiväkirjani löytyy osoitteesta: someope.vuodatus.net

© Maija Laatíkainen