Minä olenelinikäinen opiskelija moniosaaja  innostuva ideoitsija ihminen ihmisille

Vapaa-aikaani liittyviä  tuotoksia

Luokanopettajille suunnattu: Mehiläisen surinoita -blogi

M&M häät 2006 (yhteystiedot yms. poistettu)

Innostuva ideoitsija

Otsikon on tarkoitus kuvata kahta asiaa, jotka näkyvät arjessani. Ensinnäkin innostun ja kiinnostun helposti monenlaisista asioista. Vapaa-ajan käytössä ei siis ole ongelmia. Ihmettelen vieläkin kuinka pienenä muistan kysyneeni usein vanhemmiltani "Mitä minä tekisin?".  Nyt ongelmana on lähinnä se, mitä minä en tekisi eli miten priorisoida kiinnostuksen kohteet.

Saan itseni usein myös kiinni suunnitelemasta ja ideoimasta jotain. Joskus kohteena on joku hyvinkin arkipäiväinen asia ja toisinaan joku "keksintö", liikeidea yms.

Ideoinnin ja opiskelun lisäksi vapaa-aikaani sisältyy jotain konkreettisempiakin harrastuksia. Kuntoa pyrin pitämään yllä sosiaalisella liikkumisella. Sovin ystävieni kanssa treffit usein mielummin lenkkipolulle tai marjametsään kuin kahvilaan. Tuttavaporukoiden kanssa pelatut sählyt ja ultimatet ovat käytännön syistä vaihtuneet viime vuosina jumppiin, mutta jospa sitä pian saisi perhesählyt pyörimään, kun junioreillakin alkaa mailat jo pysyä käsissä. 

Käsityöt ovat kuuluneet harrastuksiini pienestä pitäen. Ehkä suurimpia luomuksiani ovat olleet itselleni ja siskolleni tekemät vanhojen tanssien puvut sekä oma hääpukuni.

Mielipuuhani nykyään on myös kaikenlainen puuhastelu tietokoneella. Tietokoneavusteinen askartelu tuli hyvin esille vuonna 2006 omia häitäni valmistellessa (mm. tietokoneella tehdyt kutsut, DVD-muotoiset kiitoskortit, hääsivut). Viime aikoina on tullut tehtyä useita valokuvakirjoja.

Vapaa-aikaani täyttää myös "opettajuus". Mitä erilaisimmissa tilanteissa huomaan ideoivani tai soveltamani jotain asiaa koulutyöskentelyyn. Jokunen vuosi sitten perustin aiheen tiimoilta bloginkin ajatusteni kokoamiseksi ja jakamiseksi. Arkikiireen keskellä blogin päivittäminen on kuitenkin jäänyt melko vähiin...  

© Maija Laatíkainen